Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
221

Violență domestică

În cursul zilei de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au emis 2 ordine de protecție provizorii, după ce au fost efectuate verificări în urma plângerilor depuse de două persoane.

Un ordin de proptecție provizoriu a fost emis împotriva unei femei în vârstă de 50 de ani, din Cisnădie, care și-ar fi amenințat fostul concubin cu acte de violență.

Un alt ordin de protecție provizoriu a fost emis împotriva unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Sibiu, care ar fi agresat fizic copilul concubinei, un minor în vârstă de 9 ani, din Cisnădie. 

În ambele situații, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-au deschis dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul  Poliției Municipiului Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Hunedoara, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătorești. La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 16,30, bărbatul ar fi venit la ușa locuința fostei concubine, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Sibiu. Bărbatul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, la data de 16 octombrie a.c., procurorul de caz dispunând continuarea cercetărilor cu persoana în cauză în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. 

Scutul Pădurii

La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 17,00, în pășunatul localității Sărata, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au depistat un localnic în timp ce transporta cantitatea de 1,5 mc de material lemnos, esență mesteacăn, fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 08,45, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cloșca.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în județul Mureș, testarea alcoolscopică a acestuia indicând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Municipiului Mediaș fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 18,15, pe strada Grigore Ionescu din orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au observat cum o femeie aflată la volanul unui autoturism încalcă marcajul longitudinal simplu continuu, virând la stânga spre strada Daniel Renard. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă femeia și-a continuat deplasarea urmărită de către polițiști, aceștia reușind blocarea și oprirea autoturismul în cauză după aproximativ 100 de metri.

Femeia a fost identificată, constatându-se că este vorba despre o localnică în vârstă de 47 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătoarei auto a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 08,30, pe raza localității Micăsasa, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 51 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 23,00, pe raza localității Slimnic, polițiștii au depistat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 24 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.