Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
190

Cercetat penal pentru furt și conducere fără permis

La data de 11.09.2022, în jurul orei 21:00, în urma unui apel 112, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au fost sesizați despre faptul că din parcarea unei societăți comerciale situate pe Șoseaua Alba Iulia din municipiul Sibiu a fost furată o autoutilitară, care s-ar afla pe raza localității Poplaca.

Polițiștii rutieri s-au deplasat în Poplaca unde, la intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Libertății, au depistat autoutilitara semnalată ca furată.

Totodată, la volanul mașinii a fost identificat un tânăr în vârstă de 19 ani, din Cristian, care le-a declarat polițiștilor că a luat autoutilitara fără încuviințarea proprietarului întrucât  știa că aceasta este deschisă iar cheia se află în interior. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În continuare, la nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

***

Reținut și cercetat penal pentru furt

La data de 11 septembrie a.c., la sediul Poliției Municipiului Sibiu s-a prezentat un bărbat care a sesizat că la aceeași dată, în jurul orei 03:50, în timp ce se afla în Piața Mare persoane necunoscute i-au sustras, de pe banca pe care era așezat, telefonul mobil, prejudiciul creat fiind de aproximativ 1.500 lei.

În jurul orei 04:30, lucrătorii din cadrul Poliției Locale Sibiu au identificat pe str. Constituției un bărbat care avea asupra sa o sacoșă destul de voluminoasă. Întrebat cu privire la conținutul acesteia, bărbatul, în vârstă de 23 de ani, din Buhuș, a declarat că are mai multe sticle de băuturi alcoolice cumpărate și un telefon mobil.

Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii specializați în investigații criminale au constatat că telefonul mobil aparține bărbatului care s-a prezentat la poliție cu câteva ore în urmă, iar sticlele de băuturi alcoolice au fost sustrase, în jurul orei orelor 04:10, dintr-un container metalic destinat comercializării de băuturi alcoolice și non-alcoolice, aparținînd unui agent economic, amplasat pe str. Cetății, prejudiciul creat fiind de aproximativ 350 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile sustrase au fost ridicate și predate persoanelor vătămate.

În urma probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, urmând a fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu.

***

Au pus în pericol circulația pe drumurile publice

În ultimele 48 de ore, polițiștii sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 29 de permise de conducere, au retras 33 de certificate de înmatriculare și au aplicat 524 de sancțiuni în valoare de peste 160.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 17:15, pe DJ 104D, în localitatea Retiș, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Brădeni.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Totodată, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

La nivelul Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 16:05, pe strada Hipodromului din municipiul Sibiu, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 23 de ani.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul are exercitarea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată,  în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere unui autoturism de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată.

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 06:30, pe str. Unirii localitatea Cisnădie, polițiștii din Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Sadu

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 18:05, pe DJ 106E, pe raza  localității Tilișca, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Tilișca.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 05:45, pe str. Gheorghe Lazăr din Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 45 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 16:30, pe str. S. Cipariu din Orlat, polițiștii au oprit pentru control un moped condus de către un localnic în vârstă de 44 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, iar mopedul este neînmatriculat sau neînregistrat.

În cauză, la nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.