Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
155

Reținut, cercetat penal pentru rănirea cu intenție a animalelor

         La data de 7 septembrie a.c., ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu l-au reținut 24 de ore pe bărbatul care, la data de 5 septembrie a.c., ar fi lovit un câine în extravilanul orașului Cisnădie.

         Reamintim faptul că, la data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 18,00, o persoană a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că un bărbat lovește un câine fără stăpân, pe un câmp din apropierea străzii Petre Antonescu din orașul Cisnădie.

         La fața locului s-au deplasat în regim de urgență polițiști de ordine și siguranță publică, precum și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu.

         Presupusul agresor a fost identificat, este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Bacău.

         De asemenea, în zonă a fost găsit și câinele, care prezenta leziuni în zona capului și care, ulterior, a fost predat unei clinici veterinare în vederea acordării de îngrijiri medicale.

         În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, în conformitate cu prevederile articolului 25, aliniatul 2, litera d) din Legea nr. 205/2004R. 

         La data de 8 septembrie a.c., bărbatul urmează a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

         Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

         Reținuți și cercetați penal după ce, aflați sub influența alcoolului, s-ar fi urcat pe un stâlp de pe care ar fi sustras o cameră de supraveghere

         La data de 6 septembrie a.c., Poliția Orașului Avrig a fost sesizată cu privire la faptul că, în noaptea de 5/6 septembrie a.c., persoane necunoscute au sustras o cameră de supraveghere video montată pe un stâlp de pe strada Cloșca din orașul Avrig.

         În urma activităților investigativ – operative desfășurate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig, presupușii autori au fost identificați. Este vorba despre doi localnici, ambii în vârstă de 24 de ani, față de care polițiștii au luat măsura reținerii 24 de ore. Cei doi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

         Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.