Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
355

Cercetat sub control judiciar pentru infracțiuni la regimul rutier

            Bărbatul de 32 de ani, domiciliat în Roșia, reținut la data de 27 iulie a.c., pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, fiind cercetat penal de către polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului a fost prezentat ieri instanței care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

            Reamintim faptul că, în urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că la data de 23 iulie, bărbatul ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere și având o îmbibație alcoolică de 2,20 g/l alcool pur în sânge, fiind implicat în două evenimente rutiere soldate cu pagube materiale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub coordonarea procurorului de caz.

Reținuți de către polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 28.07.2022, în jurul orei 03:00, o femeie din Rășinari a sesizat telefonic faptul că în curtea imobilului se află soțul său, împotriva căruia era emis de către polițiști un ordin de protecție provizoriu și împotriva căruia s-a dispus măsura evacuării din locuința comună.

La fața locului polițiștii l-au identificat pe bărbat (în vârstă de 47 de ani, domiciliat în Rășinari), iar în urma administrării probatoriului împotriva acestuia s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu (art. 47 alin. 2 din Legea 217/2003).

În cursul acestei zile, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de luare a unei măsuri preventive, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub coordonarea procurorului de caz.

***

Un caz similar a fost înregistrat în municipiu Mediaș. La data de 28 iulie, în jurul orei 12:00, în urma intervenției polițiștilor la un apel 112 privind un caz de violență domestică, împotriva bărbatului (în vârstă de 41 de ani, din Mediaș) acuzat de amenințare a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

Câteva ore mai târziu, respectiv 19:00, femeia a revenit cu apel 112 și a sesizat că bărbatul a încălcat ordinul de protecție, deplasându-se la domiciliul acesteia atât la ora apelului 112, cât și în jurul orei 17:00.

În urma administrării probatoriului împotriva acestuia s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu (art. 47 alin. 2 din Legea 217/2003).

În cursul acestei zile, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș cu propunere de luare a unei măsuri preventive, cercetările fiind continuate de către polițiștii Poliției Municipiului Mediaș.

Reținut pentru furtul unei cabaline

 În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate într-un dosar penal privind furtul la data de 09.07.2022 unei cabaline, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au reușit ieri, în urma probatoriului administrat, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat bănuit de săvârșirea furtului.

În fapt, la data de 09.07.2022, în intervalul 0900-1300, bărbatul reținut de polițiști ar fi pătruns într-un saivan situat la periferia orașului Avrig, de unde ar sustras o cabalină pe care ar fi transport-o la domiciliul său din localitatea Chirpăr.

Pe parcursul cercetărilor a rezultat faptul că la aceeași dată, acesta ar mai fi pătruns și într-o încăpere a aceluiași saivan, prin spargerea geamului ferestrei, de unde ar fi sustras un aparat de impulsuri pentru garduri electrice.

Ulterior, bărbatul ar fi vândut cabalina sustrasă unor persoane rămase încă neidentificate, care ar fi oferit-o spre sacrificare.

În cadrul anchetei, polițiștii au găsit generatorul cu impulsuri pentru garduri electrice sustras, acesta fiind recunoscut și predat persoanei vătămate.

Față de bărbatul în vârstă de 34 de ani, din Chirpăr, a fost luată măsura reținerii pe o perioada de 24 ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig cu propunerile corespunzătoare.

Cercetările în acest dosar continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.