Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
224

Scutul Pădurii

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 12,00, pe raza satului Rod din comuna Tilișca, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 63 de ani, domiciliat în localitatea Jina.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a constatat că bărbatul transporta cantitatea de 1,8 mc material lemnos mesteacăn fără a deține documentele legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 18,00, pe DN 7H, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus spre Șura Mică de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, domiciliat în orașul Ocna Sibiului.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 20,00, pe raza localității Șeica Mare, polițiștii au depistt un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Slimnic, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe mașină este unul fals.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 09,00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer a cărui testare alcoolscopică a indicat că ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan, valoarea afișată de aparatul etilotest fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Este vorba despre un sibian în vârstă de 40 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 02,30, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Aurel Vlaicu de către un localnic în vârstă de 32 de ani.

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 04,00, în timp ce conducea un autoturism în zona Balastierei Cristian, un conducător auto în vârstă de 43 de ani, din Gura Râului, a pierdut controlul direcției de deplasare oprindu-se în șanțul care mărginește partea carosabilă.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

La aceeași dată, în jurul orei 07,30, pe strada Șelimbărului din orașul Cisnădie, un localnic în vârstă de 48 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 21,00, pe DJ 106, în zona comunei Roșia, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 66 de ani, domiciliat în localitatea Marpod.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Pe numele conducătorului auto s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.