Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Argeş

0
384

Reținut pentru furt

În ziua de 01 mai a.c., poliţiştii de investigatii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au reținut un tânăr de 21 de ani, din același municipiu.

Din cercetări, s-a stabilit că în noaptea de 30 aprilie spre 01 mai a.c., cel în cauză ar fi pătruns într-un autoturism parcat, care fusese lăsat neasigurat, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

Cel în cauză a fost depistat ulterior de polițiști, iar în urma cercetărilor, au rezultat indicii cu privire la săvârșirea mai multor furturi cu același mod de operare.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanelor vătămate.

După administrarea probatoriului, tânărul în cauză a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

  •  

Pedeapsă privativă de libertate pentru infracțiuni săvârșite în perioada de minorat

În ziua de 01 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Argeș, împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov, au pus în executare o sentință penală, emisă de Judecătoria Pitești, privind pe o tânără de 21 de ani, din Merișani, condamnată la 2 ani pedeapsă privativă de libertate, constând în internare într-un centru de detenție, pentru săvârșirea, în timp ce era minoră, a infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Cea în cauză a fost încarcerată.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 01 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 22 de ani, din Lerești, care conducea un autoturism pe DJ 734, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 175 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravenționale cu amendă în valoare de 2.900 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulație pentru 120 de zile.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 01 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, au depistat un tânăr de 21 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe str. Smeurei, iar în urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 01.05.2022, în jurul orei 06:30, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 62 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 679 de pe raza localității Stolnici, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

În ziua de 01 mai a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 49 de ani, din Moșoaia, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

În ziua de 01 mai a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 47 de ani, din Pietroșani, care conducea un autoturism pe DJ 704F, pe raza localității Băiculești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 22 spre 23 iulie 2021, un bărbat de 49 de ani, din Câmpulung, a fost depistat de polițiști conducând un autoturism pe str. Poet Grigore Alexandrescu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de trimitre în judecată.

  •  

Transporta mai mult material lemnos decât justifica cu documente

În ziua de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 43 de ani, din Dragoslavele, care conducea un autocamion pe raza localității de domiciliu, cu care efectua transport material lemnos, în baza unui aviz de însoțire, având consemnată cantitatea de 23,33 metri cubi.

În urma verificării încărcăturii, efectuată de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 6,4 metri cubi de material lemnos în plus față de cantitatea consemnată în documentele justificative.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 6,4 metri cubi material lemnos, de esență rășinoase, fără proveniență legală, a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

POLIȚIȘTI LA DATORIE, PENTRU SIGURANȚA ARGEȘENILOR!

În perioada 29 aprilie – 02 mai a.c., polițiștii argeșeni au fost la datorie, pentru a preîntâmpina evenimentee negative, cele mai importante fiind siguranța traficului rutier și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au avut în atenție:

-siguranța deplasării pe drumurile publice;

-fluidizarea traficului rutier pe principalele artere de circulație;

-prevenirea faptelor contra patrimoniului;

-prevenirea actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar veterinare, împreună cu structurile specializate;

-prevenirea faptelor care aduc atingere vieții și integrității fizice.

Pentru siguranța deplasărilor pe drumurile publice, aproape 50 de polițiști rutieri s-au aflat, zilnic, la datorie, alături de aproape 200 de polițiști cu atribuții privind ordinea publică, precum și polițiști din structurile de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști ai altor structuri, au intervenit, atunci când situația a impus acest lucru.

Polițiștii au organizat 28 de acţiuni şi au intervenit la 248 de evenimente sesizate prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii argeșeni au aplicat 612 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au aplicat 359 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 80.575 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 24 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.