Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Argeş

0
239

Activități preventive desfășurate de polițiști

Polițiștii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliție Pitești au început săptămâna prin activități desfășurate cu copiii unei grădinițe de pe raza de competență.

Astfel, în ziua de 16 mai a.c., poliţiştii de proximitate au desfașurat o activitate interactivă cu preșcolarii a două grupe din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Căsuța Poveștilor” din Pitești, având ca obiect de discuție temele: Ce înseamnă meseria de polițist?, Reguli de circulație pentru bicicliști, Indicatoare rutiere.

La activitate au fost prezenți 30 preșcolari și două cadre didactice.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 41.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 14 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 16 mai a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 50 de ani, din Bogați, care conducea un autoturism pe DN7 Topoloveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

În ziua de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandate de executrare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 34 de ani, din Pitești, condamnat la un an și 3 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de furt de folosință și conducere fără drept.

Cel în cauză a fost încarcerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.