Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Argeş

0
424

Acțiune a polițiștilor de la Protecția Animalelor la Domnești

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș au desfășurat o acțiune la Târgul săptămânal Domnești, împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și în zona adiacenta față de DN 73, pe raza comunei Rucăr.

Ca urmare a verificărilor, au fost constatate abateri referitoare la nerespectarea de către deținătorii de exemplare canine expuse spre vânzare a obligației privind identificarea acestora prin microcipare, precum și abateri privind vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

În urma abaterilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.700 de lei, după cum urmează:

 • 5 sancțiuni, în valoate totală de 500 de lei, conform OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;
 • 2 sancțiuni, în valoare totală de 1.200 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor privind normele sanitare veterinare.
 •  

Sancțiuni aplicate de polițiști rutieri în urma acțiunilor din ultimele 24 de ore

În ultima zi a săptămânii, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 55.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 26 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

 •  

Recomandări din partea polițiștilor rutieri argeșeni:

Recomandăm tuturor participanților la trafic  respecte regulile de  circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor. 

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

De asemenea, conducătorilor auto  le recomandăm să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. În condițiile în care pleacă la drum lung, specific perioadei de vacanță, faceți pauze periodice și păstrați o distanță mai mare în trafic față de autovehiculele care circulă în față.

Reamintim despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectele consumului de alcool.

 •  

Exemplu:

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, iar în urma abaterilor constatate, au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.150 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri câmpulungeni au reținut 9 permise de conducere (dintre care 6 ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, cu valori mai mici decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 3 ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 km/h față de limita legală de pe sectorul de drum unde a fost comisă abaterea), au retras 3 certificate de înmatriculare și au întocmit două dosare penale ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice (unul conform art. 336 din Codul Penal și altul conform art. 334 și 335 din Codul Penal).

 •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 36 de ani, din Vulturești, care conducea o autoutilitară pe DN 73D, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 •  

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 47 de ani, din Valea Iașului, care conducea un autoturism pe Str. Despina Doamna din Curtea de Argeș, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 •  

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

 •  

Conducea fără a deține permis de conducere, un ATV neînmatriculat

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 29 de ani, din Schitu Golești, care conducea un ATV pe str. Șoseaua Națională din Câmpulung.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cel în cauză nu deține permis de conducere, iar vehiculul nu figurează ca înmatriculat sau înregistrat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

 •  

Conducea un autoturism cu valabilitatea numerelor provizorii expirată

În ziua de 15 mai a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Politiei Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 35 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe strada Nicolae Racoviceanu din Mioveni, având valabilitatea numerelor provizorii expirată din cursul lunii martie 2022.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.

 •  

Transporta material lemnos fără proveniență legală

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, ocazie cu care au depistat un bărbat de 55 de ani, din Domnești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DJ 703I, fără a deține documente care să justifice proveniența legală sau documentele de însoțire a transportului.

În urma evaluării efectuate de către un specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de un metru cub lemn de foc, de esență rășinoase.

Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Mușătești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.