ŞTIRI SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
273

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 23,15, pe DJ 105G, în zona Podu Olt, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în localitatea Jina.

Deși testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Astfel, la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

***

La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 11,30, pe raza localității Merghindeal, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Ruja, în timp ce conducea un autovehicul având o concentrație de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 01,30, pe DN 1, în zona Post Control Veștem, polițiștii rutieri au depistat un minor în vârstă de 15 ani, din municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism fără a avea acest drept. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Cel aflat la volan era însoțit de către un alt minor, în vârstă de 17 ani, din localitatea Boița, în urma cercetărilor efectuate de către polițiști rezultând că acesta din urmă condusese mai devreme același autoturism. Totodată, testarea alcoolscopică a minorului a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice, în cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.