ŞTIRI SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
360

Reținut și cercetat penal pentru furt calificat

La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 08:00, o femeie a sesizat Poliția Orașului Săliște cu privire la faptul că, în noaptea de 17/18 noiembrie, mai multe bunuri au fost sustrase din cabana pe care o deține în extravilanul satului Mag. Este vorba despre un generator electric, două fierăstraie de mână, o roabă și altele, prejudiciul creat ridicându-se la suma de 6.000 de lei.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Săliște s-a deschis o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar ca urmare a cercetărilor efectuate de către polițiști s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, precum și recuperarea în totalitate a bunurilor reclamate ca furate.

Față de persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din satul Mag, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Cercetați penal pentru tâlhărie, au fost reținuți

La data de 18 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut doi sibieni, ambii în vârstă de 17 ani, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Cei doi sunt bănuiți că, la data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 14:30, în timp ce se aflau în zona centrală a municipiului Sibiu, l-ar fi agresat pe un tânăr de 17 ani, după care i-ar fi sustras telefonul mobil și suma de 250 de lei, pe fondul unor conflicte mai vechi existente între cele trei persoane.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 18 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea celor doi sibieni pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Reținut, după ce ar fi sustras portofelul unui călător

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 10:30, un echipaj al Poliției Locale Sibiu a predat polițiștilor Secției 1 Poliție Urbană Sibiu un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Șeica Mare, bănuit că, în aceeași dimineață, în jurul orei 09:40, în timp ce se afla într-un autobuz, ar fi sustras portofelul unui călător. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost surprinsă în flagrant de către un polițist local sibian aflat în timpul liber, care l-a imobilizat pe bărbat până la sosirea colegilor săi.

În cauză, la nivelul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

A condus fără permis

La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, pe raza localității Viile Sibiului, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus spre DN 14 de către un localnic în vârstă de 17 ani.

Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.