Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP

0
192

Cercetat penal pentru furt calificat, a fost reținut

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 54 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 15 martie a.c., în jurul orei 11,30, în timp ce se afla pe strada Grădinarilor din municipiul Sibiu, i-ar fi sustras unui alt bărbat telefonul mobil și suma de 1.300 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 11 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă pentru identificarea și documentarea întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Stejari tăiați ilegal

În seara zilei de 11 aprilie a.c., un bărbat a sesizat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ocna Sibiului despre faptul că persoane necunoscute au tăiat și sustras material lemnos din pădurea aflată în extravilanul localității Rusciori.

La nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului s-a deschis o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, iar în urma investigațiilor efectuate de către polițiști s-a reușit identificarea presupușilor autori și recuperarea materialului lemnos.

Este vorba despre doi localnic în vârstă de 26, respectiv 47 de ani, bănuiți că, în cursul zilei de 11 aprilie a.c., ar fi tăiat mai mulți stejari din pădurea amintită, pe care i-ar fi transportat la domiciliu și i-ar fi debitat pentru foc.

Din măsurătorile efectuate a rezultat că cei doi ar fi tăiat și sustras cantitatea de 1 mc de material lemnos, recuperat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.