ŞTIRI SIBIU – Acţiuni ale IJP

0
314

Cercetați penal pentru fapte comise cu violență, 7 rășinăreni au fost reținuți

 La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut mai multe persoane, cercetate penal pentru fapte comise cu violență în cursul zilei de 14 noiembrie, pe raza localității Rășinari, în conflicte fiind implicați localnici.

Doi bărbați, în vârstă de 19, respectiv 31 de ani, sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice și au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuiți că, în jurul orei 01,00, l-ar fi agresat pe un amic, în vârstă de 41 de ani, în timp ce se aflau într-un local din Rășinari.

Un tânăr în vârstă de 16 ani a fost reținut  după ce, în jurul orei 07,00, pe o stradă din localitatea de domiciliu, l-ar fi lovit cu un obiect contondent pe un tânăr în vârstă de 19 ani. În acest caz, cercetările penale vizează săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Alți patru bărbați, cu vârsta de 25, 33, 35, respectiv 38 de ani, reținuți pentru 24 de ore, sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare,  bănuiți fiind că, în jurul orei 10,00,în timp ce se aflau într-un local, l-ar fi agresat pe un localnic în vârstă de 44 de ani.

Toate cele trei conflicte ar fi izbucnit pe fondul consumului de alcool, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Ca urmare a administrării probatoriului în cele 3 cauze penale, la data de 17 noiembrie a.c., cei 7 presupuși agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Scutul Pădurii

La data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 12,00, pe raza localității Stenea, în urma sesizării primite din partea unui pădurar al Ocolului Silvic Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au depistat un localnic în vârstă de 44 de ani în timp ce, cu ajutorul unui atelaj hipo, transporta cantitatea de 1,48 mc material lemnos specia fag fără a putea justifica proveniența lemnului.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de către polițiști a rezultat că, la data de 13 noiembrie a.c., bărbatul ar fi tăiat mai mulți arbori din împrejurimile localității de domiciliu, iar la data de 17 noiembrie a.c., s-ar fi deplasat în locația respectivă pentru a transporta lemnele tăiate la domiciliu.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Axente Sever s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, respectiv furt de material lemnos.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic Sibiu.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.