Ştiri Sibiu – ACȚIUNE RUTIERĂ A POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

0
498

În perioada 29 aprilie – 01 mai a.c. polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe principalele artere rutiere ce străbat județul.

Zilnic, polițiștii rutieri au organizat și desfășurat acțiuni preventiv-reactive pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În urma activităților desfășurate și a neregulilor descoperite polițiștii rutieri vâlceni au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier și 20 la alte legi, valoarea acestora fiind de peste 40.000 de lei.

Polițiștii rutieri au ridicat în vedere suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere, din care 5 pentru viteză, iar 8 pentru depășirea neregulamentară.

De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare și constatată o infracțiune la regimul rutier.

Exemplu:

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, un autocamion de transport marfă, iar în urma controlului efectuat s-a stabilit că, șoferul autocamionului conduce folosindu-se de cardul tahorgraf emis pe numele unui alt conducător.

Conducătorului auto i-a fost reținut cardul tahografic și a fost sancționat cu o amendă de 9.000 lei conform prevederilor Ordonanței nr. 37 din 7 august 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora

  •  

În aceeași zi polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, în Blidari, un microbuz de transport public de persoane care efectua curse interjudețene.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, șoferul microbuzului a omis să elibereze bilete de călătorie pasagerilor, astfel că, acesta a fost sancționat contravențional cu 9.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare.

  •  

La data de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, în comuna Racovița, un autoturism înmatriculat în Constanța și condus de un bărbat de 31 de ani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că bărbatul are suspendat dreptul de conduce autovehicule, astfel că, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •  

INFRACȚIUNI RUTIERE

Au pus în pericol siguranța traficului rutier.

La data de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Drăgășani au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din Drăgășani.

Polițiștii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau alte substanțe.

  •  

          La data de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Băbeni au oprit pentru control în comuna Frâncești, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din comună.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, astfel că, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.