Ştiri Sibiu – ACȚIUNE DE TIP ”CASCADĂ” A POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

0
107

Polițiștii rutieri vâlceni au desfășurat ieri, 04 octombrie,  o acțiune cu efective mărite, pe drumurile din Vâlcea, în vederea prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere în vigoare.

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în sistem cascadă, pentru verificarea respectării de către participanţii la trafic a regimului legal de viteză şi pentru prevenirea accindetelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 32.000 lei, 67 dintre aceastea reprezentând situații în care conducătorii auto au încălcat limitele legale ale vitezei.

Au fost reținute 19 permise de conducere, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru depășirea neregulamentară și 2 pentru neacordare prioritate vehicul.

Totodată au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 6 certificate de înmatriculare.  

Exemple:

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe Drumul Național 7, în localitatea Racovița, o autoutilitară condusă de un bărbat de 43 de ani, din Sibiu, după ce aceștia au observat că din autoutilitara pe care o conducea a fost aruncat pe partea carobilă un recipient PET.

În urma verificărilor efectuate și a testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Bărbatul a fost sancționat contravețional cu 1305 lei, pentru aruncarea pe drumul public a PET-ului și au fost întocmite acte premegătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

  •  

În cursul nopții polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Voineasa au depistat, în localitate, doi bărbați din orașul Brezoi, care conduceau agresiv două autoturisme, respectiv efectuau derapaje controlate.

În urma controlului efectuat polițiștii au stabilit că unul din aceștia nu deține permis de conducere, fiind întocmite acte premegătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Celuilalt conducător i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 30 de zile și a fost sancționat contravențional cu 580 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.