Ştiri Sibiu – ACȚIUNE “BLITZ” PENTRU COMBATEREA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE DIN JUDEȚUL VÂLCEA

0
92

            Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, la data de 14 mai a.c. la nivelul județului Vâlcea s-a organizat o acțiune ,,Blitz” în vederea reducerii accidentelor rutiere grave din tot județul.

Astfel, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Vâlcea, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe DN 7, DN 64, DN 67, precum și pe DJ/DC din județul Vâlcea.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cele mai multe pentru depășirea regimului legal de viteză, valoarea sancțiunilor fiind de 32.295 lei.

19 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați conducând cu viteza peste limita legală, au efectuat depășiri neregulamentare, au condus sub influența alcoolului sau au condus agresiv.

De asemenea, polițiștii au constatat în cadrul acțiunii 3 infracțiuni la regimul rutier, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și au ridicat 11 certificate de înmatriculare.

Exemple:

1. La data de 14 mai a.c., un bărbat a fost depistat de către polițiștii în timp ce ar fi condus un autoturism în municipiul Râmnicu Vâlcea, sub influența alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

2. Tot în aceeași zi, polițiștii au identificat în trafic un bărbat care ar fi condus un autovehicul în localitatea Perișani, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, prevenirea accidentelor rutiere grave fiind o prioritate a Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.