ŞTIRI SIBIU – Acțiune a Primăriei Sibiu pentru identificarea terenurilor neîngrijite din oraș

0
155

Din data de 19 octombrie echipe mixte alcătuite din câte un reprezentant al Poliției Locale, Direcției Fiscale, Serviciului Salubrizare și al Direcției Patrimoniu au pornit o acțiune în teren concentrată pe identificarea terenurilor neîngrijite din Sibiu.

“Aspectul orașului este afectat de aceste terenuri neîngrijite care, în unele cazuri, reprezintă și un pericol pentru sănătatea și siguranța sibienilor care locuiesc în zonele respective. Am dispus alcătuirea acestor echipe mixte care să identifice terenurile lăsate în paragină, aducând aminte proprietarilor obligația pe care o au de a le îngriji și sancțiunile pe care le riscă în caz contrar.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În ultimele 3 săptămâni au fost efectuate controale în următoarele zone:
Zona Calea Șurii Mici și străzile Coralului, Mozaicului, Granitului, Ogorului, Tractorului, Smaraldului, Cristalului
Orașul de Jos: 9 Mai, Târgu Cailor
Zona străzii Ștefan cel Mare și strada Triajului
În Lazaret: Henri Coandă, Ecaterina Varga, Frezorilor, Luceafărului, Oțelarilor, Caprelor
În zona Gușterița – Reșița: Măceșului, Podului, Smârdan, Calea Gușteriței, Ciocârliei, J. S. Bach, Moara de Scoarță
Zona cartier Tineretului – Țiglari: Oslo, Lisabona, Deventer, Tomis, Aleea Ulmului și Orhideelor, Lacul lui Binder

În urma acestor controale au fost constatate peste 70 de terenuri neîngrijite. Odată identificați, proprietarii acestora primesc somații prin care li se acordă un termen de 10 zile pentru curățarea terenurilor. Șase dintre aceste terenuri au fost deja igienizate de proprietari, restul cazurilor fiind monitorizate în continuare de Poliția Locală.

În cazul în care proprietarii nu curăță terenurile în urma somațiilor, aceștia vor primi o amendă între 1.000 și 2.000 de lei în cazul persoanelor fizice și între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Proprietarii riscă și majorarea cu 500% a impozitului datorat pentru teren, în următorul an fiscal.

Aceste acțiuni vor continua în celelalte zone ale orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.