Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Sibiu

0
331

Pozitiv la o substanță psihoactivă

La data de 01.08.2022, în jurul orei 03:35, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe Calea Cisnădiei, un conducător auto, în vârstă de 23 de ani, din Hunedoara.

În urma testării cu aparatul DrugTest, conducătorul auto a avut un rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă, fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive.

La nivelul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive.

Sancționat contravențional pentru că a transportat material lemnos fără a deține documente justificative

            Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au identificat ieri un bărbat din Slimnic cu privire la care existau suspiciuni rezonabile că în ultimele zile ar fi transportat material lemnos fără a deține documente de proveniență.

La domiciliu acestuia din Slimnic, polițiștii au depistat material lemnos de foc de diferite esențe, iar întrebat cu privire la proveniența materialului lemnos, acesta a declarat că în repetate rânduri s-a deplasat pe raza Ocolului Silvic Dealul Sibiului de unde, de pe sol a cules și a tăiat mai multe crengi, unele fiind de dimensiuni mai mari, abandonate după tăierile de arbori, fără a discuta în prealabil cu reprezentanți ai ocolului silvic și a-i fi eliberate avize de transport a materialului lemnos de foc.

            În continuare, s-a procedat la măsurarea cantității de masă lemnoasă împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Dealul Sibiului, constatând că există un total de 3,58 m3 material lemnos de foc ( esență brad – 1,79 m3; esență stejar – 1,36 m3 și esență carpen – 0,43 m3), care a fost ridicat în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Dealul Sibiului, în custodie.

      Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru transportarea materialului lemnos fără documente de proveniența, conform art. 19 alin 2 lit. a pct. 2 din Legea nr. 171/2020, republicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.