ŞTIRI SIBIU – 𝑫𝒂̆𝒓𝒖𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒔̦𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒔𝒎𝒖𝒍 𝒄𝒖 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒖𝒏𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒏𝒐𝒊 𝒂𝒍𝒆𝒈𝒆𝒎 𝒔𝒂̆ 𝒏𝒆 𝒑𝒓𝒂𝒄𝒕𝒊𝒄𝒂̆𝒎 𝒎𝒆𝒔𝒆𝒓𝒊𝒂 „𝒔𝒆 𝒎𝒂̆𝒔𝒐𝒂𝒓𝒂̆” 𝒊̂𝒏 𝒔𝒂𝒍𝒗𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒗𝒊𝒆𝒕̦𝒊 𝒐𝒎𝒆𝒏𝒆𝒔̦𝒕𝒊.

0
356

Vă aducem în atenție astăzi unul dintre sutele de cazuri medicale fericite unde secundele importante au fost valorificate iar lupta cu moartea a fost câștigată.

În data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 12:10, un apel pe numărul de urgență 112, striga cu panică și teamă că un bărbat se află căzut și inconștient în curtea unui imobil din municipiul Sibiu.

Mobilizarea a fost în cel mai scurt timp, iar primul echipaj de prim-ajutor medical specializat SMURD format din trei paramedici (plutonier Avrămescu Bogdan, plutonier Ghiță Vlăduț, sergent major Ionescu Denisa)și un voluntar SMURD (Anuței Elena) a evaluat în primele secunde victima care se afla în stop cardio respirator.

Toate eforturilor salvatorilor sosiți la fața locului, s-au concentrat asupra salvării vieții persoanei în cauză, solicitând concomitent sosirea în sprijin a unui echipaj cu competențe superioare (cu medic).

Reacția promptă și modul profesionist de aplicare a protocolului de resuscitare precum și acordarea primelor îngrijiri medicale esențiale au fost decisive pentru salvarea vieții respectivei persoane.

Aceste aspecte au fost evidențiate de către echipajul cu medic (SAJ Sibiu) sosit în sprijin care a felicitat echipajul SMURD pentru modul exemplar de reacție și tot efortul depus.

In acest context, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „cpt.Dumitru Croitoru” al județului Sibiu le-a acordat astăzi, 12 ianuarie a.c., ĂŽn semn de mulțumire și prețuire, diplome de apreciere pentru implicare, foarte buna pregătire și profesionalismul de care dau dovadă constant.

Cu toții ii felicităm, le urăm mult succes și aceeași determinare în toate misiunile viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.