Ştiri Sibiu – 𝐈𝐒𝐔 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚̆ 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐑𝐚𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐

0
151

Raliul Sibiului a devenit o tradiție în motorsportul sibian, iar amploarea evenimentului atrage an de an un public numeros.

Pe perioada desfășurării competiție, peste 40 de pompieri militari și paramedici SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu sunt pregătiţi să răspundă prompt în sprijinul cetăţenilor, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.

Pe perioada desfășurării concursului (15-16 iulie a.c),
18 autospeciale de stingere, prim-ajutor medical specializat se vor afla în punctele cheie ale competiției pentru asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

De asemenea, pentru operativitate și eficientizarea timpului de răspuns, un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI cu personal medical se va afla în zona Păltiniș.

𝑴𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂𝒑𝒂̆𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒎𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓

Întrucât la acest eveniment este preconizat un aflux mare de participanți, pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros:

– să nu aprindă ziare, hârtii, brichete sau alte surse de foc deschis in apropierea materialelor combustibile (construcţii, scaune, bănci, corturi, haine, îmbrăcăminte, etc.) sau în zonele împădurite;
– este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse;
– este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt;
– copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați.
– parcarea autoturismelor se va realiza astfel încăt, să nu se blocheze căile de acces pentru intervenția autospecialelor sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.