Stafilococul auriu, baza toxiinfectiilor de la Paltinis?!

0
597

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca la baza cazurilor de toxiinfectie alimentara din weekend de la Paltinis sta cel mai probabil o forma de stafilococ. Medicii spun ca acest tip de bacterii rezista la fierbere si chiar la actiunea acidului gastric.

index

Stafilococul auriu a fost cel care la inceputul lunii trecute a bagat 17 turisti in spital dupa ce au luat masa la un restaurant din Paltinis. Rezultatul ar putea fi acelasi si pentru cea de-a doua tura de turisti trimisi de la masa restaurantului direct pe patul de spital. Medicii spun ca de vina pentru infectarea alimentelor sau a personalului cu stafilococul auriu este lipsa igienei. Ba mai mult, acest tip de bacterie rezista chiar si la fierbere, deci poate fi oricand extrem de periculos. La prima tura de turisti imbolnaviti restaurantul a fost inchis cateva zile iar mai multi angajati au fost trecuti pe tratament medicamentos. Rezultatele pentru cel de-al doilea val de turisti intoxicati vor fi facute publice cel mai probabil la finele saptamanii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.