Monday, October 18, 2021
HomeLOCALSibiul se confrunta cu o criza a fortei de munca

Sibiul se confrunta cu o criza a fortei de munca

Angajatorii din judetul Sibiu fac eforturi disperate pentru a obtine angajatii de care au nevoie. Iar cei de pe urma profita din plin de pe urma acestei situatii. Se bucura de salarii motivante, diverse beneficii si pleaca spre urmatorul angajator imediat ce primesc o oferta mai buna. Datele Inspectoratului Teritorial de Munca Sibiu arata ca judetul a trecut pragul mobilitatii de 35%.

Numarul agentilor economici este in plina ascensiune la Sibiu. Fiind multe firme, forta de munca incepe sa devina o resursa…limitata, asa ca angajatorii se vad nevoiti sa apeleze la tot felul de artificii pentru a face rost de angajatii de care are nevoie. Angajatii si-au dat seama de punctul sensibil al agentilor economici si…pe buna dreptate profita de acest avantaj.

Statisticile Inspectoratului Teritorial de Munca arata faptul ca in ultimii ani numarul angajatorilor activi din judet a fost in continua crestere. De la inceputul anului 2015 si pana in octombrie 2018 numarul angajatorilor activi a crescut cu aproape 20%. La momentul de fata in judetul Sibiu activeaza un numar de 12.030 de angajatori care opereaza un total de aproape 158 de mii de contracte de munca. Conform Revisal peste 145 de mii de contracte sunt pe perioada nedeterminata si 12 mii pe durata determinata.

 

Previous articleVine iarna!!!
Next articleZiua Nationala fara Tutun
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa