duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăLOCALSibiul, gazda Summitului pentru simplificarea accesarii fondurilor structurale

Sibiul, gazda Summitului pentru simplificarea accesarii fondurilor structurale

spot_img

Intalnire de gradul zero la Muzeul Astra. Reprezentanti ai Consiliului Judetean Sibiu, ai Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, ai Asociatiei Municipiilor, Oraselor si Comunelor in tara noastra dar si cei ai Advisory Hub au participat, la initiativa administratiei judetene, la Summitul pentru simplificarea accesarii fondurilor structurale. La eveniment au participat si invitati din alte tari. Conferentiarul de onoare a fost Dick Roche, fostul ministru de Afaceri Europene al Irlandei, tara cu cea mai mare absorbtie a fondurilor europene.

In cadrul evenimentului de la Sibiu au fost adoptata « Foaia de parcurs pentru Simplificare «  si programul de lucru denumit « Drumul catre Bucuresti ».

La Sibiu s-a stabilit ca este nevoie de simplificarea procedurilor de accesare si implementare a fondurilor publice inclusiv a celor structurale. Pentru indeplinirea acestui deziderat se cere adoptarea in regim de urgenta a legislatiei si masurilor de simplificare. De asemenea, mai este nevoie de dezvoltare echitabila intre orasele mari si cele mici cu ajutorul fondurilor UE, de redefinirea relatiei dintre autoritatile locale, cele judetene si cele centrale, in sensul cresterii productivitatii in ceea ce priveste depunerea si implementarea de proiecte europene in folosul cetatenilor.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa