AcasăLOCALSibiu - Ziua Informării Preventive

Sibiu – Ziua Informării Preventive

Marcăm anual în fiecare zi de MARȚI 13 indiferent de luna din an „Ziua Informării Preventive”, desfășurată sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, campania organizată la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și are drept scop conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.
În acest an „Ziua Informării Preventive” coincide cu ”Ziua Internațională pentru reducerea dezastrelor” marcată în ziua de 13 octombrie.
Cu prilejul acestor două evenimente Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”cpt. Dumitru Croitoru„ al județului Sibiu desfășoară în aceste zile activități preventive respectând totodată măsurile de prevenire a răspândirii noului Sars-Cov-2, după cum urmează:

 Afișarea în locuri publice a măsurilor de prevenire și moduri de comportare în cazul producerii unor dezastre naturale și incendii;
 Mediatizarea Campaniilor naționale de informare preventivă (”RISC-Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”, ”Siguranța nu e un joc de noroc!”, ”Nu tremur la cutremur!”, ”Scăpări de gaze”, etc) în scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă;
 Distribuirea de broșuri, afișe și flyere referitoare la riscurile care decurg din exploatarea sistemelor de încălzire cu defecţiuni, fără asigurarea supravegherii sau din suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice.
 Diseminarea mesajului preventiv prinicipal orientat cu precădere pe măsurile stabilite pentru prevenirea epidemiei cu Sars-Cov -2 și secundar pe tipurile de risc, incendii, cutremure prin distribuirea de materiale suport (afișe, flyere) existente, în unități de învățământ din municipiul Sibiu cu sprijinul directorilor și administratorilor.
 Distribuirea materialelor de informare preventivă către mall-uri și centrele comerciale de pe raza județului în vederea afișării și informării mesajului preventiv în ceea ce privește limitarea propagării virusului Covid 19.
 Diseminarea și afișarea materialelor de informare preventivă la sediile primăriilor și a centrelor de informare a cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa