SIBIU – Val de infracţiuni în weekend

0
391

Bănuiți de tâlhărie calificată, au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv

La data de 9 decembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au reținut doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 25 de ani, ambii domiciliați în satul Colun, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, cei doi sunt bănuiți că, la data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 01,00, ar fi pătruns fără drept într-o locuință din satul Hosman, de unde, prin exercitarea de acte de violență asupra proprietarului, ar fi sustras suma de 1.200 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 9 decembrie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii celor doi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

De asemenea, la aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Agnita a dispus arestarea preventivă a celor două persoane pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Infracțiuni la regimul rutier

În perioada 09 – 11 decembrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 15 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 33 de permise de conducere, au retras 23 de certificate de înmatriculare și au aplicat 410 sancțiuni contravenționale în valoare de 138.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 23,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Hermann Oberth de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în comuna Târnava.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul find însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 09,00, în orașul Avrig, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 52 de ani, din orașul Cisnădie.

Testat alcoolscopic, rezultatul indicat de etilometru a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 19,30, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Buzd, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din localitatea de domiciliu, fără a deține acest drept.

Pe numele bărbatului, polițiștii medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La aceeași dată, în jurul orei 19,45, tot pe strada Principală din localitatea Buzd, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un localnic în vârstă de 50 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 04,45,  în localitatea Șelimbăr, pe strada Pictor Brana, un alt conducător auto a fost testat alcoolscopic de către polițiștii rutieri.

Este vorba despre un localnic în vârstă de 22 de ani, în cazul căruia etilometrul a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 22,30, polițiștii rutieri avrigeni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Joagărului din orașul Avrig de către un localnic în vârstă de 65 de ani.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Avrig s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.