Sibiu – Un drum nou de legătură între zona industrială vest și Calea Șurii Mici

0
142

Primăria Sibiu a publicat în programul electronic de achiziții anunțul prin care invită constructorii să depună oferte pentru extinderea străzii Bruxelles, pe o lungime de aproape 1 km, care va face legătura între zona industrială vest și zonele rezidențiale de pe Calea Șurii Mici.

“Creareaacesteinoi legături rutiere, pe bicicletă sau pe jos va îmbunătăți mobilitatea între zone de dezvoltare ale orașului. Investiția este gândită corelat și integrat cu viitorul coridor de mobilitate de pe Calea Șurii Mici, pe care îl pregătim deja.” (Astrid Fodor, primarulmunicipiului Sibiu)

Prin această lucrare, tronsonul existent al străzii Bruxelles se va prelungi până în Calea Șurii Mici. Se vor amenaja drumul, trotuarele și piste pentru biciclete, precum și rețelele de apă și canalizare și tubulatura pentru canalizația metropolitană. De asemenea, se va instala un sistem de iluminat eficient energetic, cu lămpi LED. Pe aliniamentul stradal se vor amenaja și zone verzi, unde este prevăzută plantarea de copaci.

Valoarea estimată a acestei investiții este de 16,4 milioane de lei, iar odată semnat contractul, termenul de execuție a lucrărilor va fi de 8 luni.

Primăria Sibiu a inițiat o procedură de achiziție și pentru contractarea lucrărilor pentru modernizarea a încă 3 străzi de pământ, situate în cartierul Gușterița: Lavandei, Dafinului și Irisului. Pe aceste străzi se va lucra la rețelele de apă și canalizare, se va instala canalizația metropolitană, se va amenaja carosabilul și trotuarele și se va instala rețeaua de iluminat public eco-eficient.Valoarea estimată a investiției este de 3,3 milioane de lei. Termenul de execuție a lucrărilor va fi 10 luni după semnarea contractului.

Reamintim că în zona Gușterița urmează să se modernizeze și str. Salcâmilor, indicatorii tehnico-economici pentru această investiție fiind deja aprobați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.