duminică, octombrie 24, 2021
AcasăULTIMA ORASIBIU - Statistica zilnică a evoluţiei Covid 19

SIBIU – Statistica zilnică a evoluţiei Covid 19

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26494de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore0de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 21411de persoane, iar1062persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 20de persoane, dintre care pe ATI 3adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 661de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de126persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de16persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 21de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de36de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de86solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 76 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 524 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 59 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 141 de mijloace de transport, din care 3 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 1 sancțiune contravențională cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv o sancțiune în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 11 persoane și 3 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 17 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 10 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate doua sancțiuni contravenționale în valoare totala de 11200 lei, pentru igiena necorespunzătoare a spațiilor, precum și comercializarea ouălor cu încălcarea prevederilor legale sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa