SIBIU – Situaţia Covid 19, la nivelul judeţului

0
152

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 904de persoane (dintre care 851 adulți și 56copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 593de persoane, iar 66persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 10persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 50 – 59 de ani 6 persoane
  • 80 – 89 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 503 de persoane aflate în carantină la domiciliu,și un număr de 23 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 64 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de43de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 122de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 30 iulie a.c., 211 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și pentru verificarea respectării măsurilor de izolare. Polițiștii locali au acționat îndeosebi pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport.

Cu această ocazie, au fost verificate 245 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 17 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3 mijloace de transport în comun.4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 13 societăți, s-a aplicat o sancțiune contravenționalăîn valoare de 1200 lei pentru abateri privind depozitarea alimentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.