SIBIU – Situaţia Covid 19

0
230

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 966de persoane (dintre care 906 adulți și 60copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 622de persoane, iar 67persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de11persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0-18  ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 1 persoană
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 2 persoane
  • 80 – 89 de ani 3persoane.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 588 de persoane aflate în carantină la domiciliu,și un număr de40 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 79 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 125 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 4 august a.c., 190 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de izolare/carantină, de protecție individuală pe terase, în alte spații publice și în mijloacele de transport în comun și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport în comun.

Cu această ocazie, au fost verificate 263 de persoane, 2 societăți comerciale/PFA și 2 mijloace de transport în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate și avertizate în scris 7 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 8 societăți, auaplicat 2  avertismente si o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.