Sibiu – Sistemul public de închiriere biciclete Sibiu Bike City se extinde cu încă 8 stații și 100 de biciclete

0
168

Sibiu Bike City va avea încă 8 stații de închiriere și un total de 100 de biciclete. Vineri, 1 septembrie, Primăria Sibiu a semnat cu firma Sustainable Urban MobilitySolutions din București contractul pentru extinderea acestui sistem public de închiriere a bicicletelor.

În termen de 60 de zile, firma contractată va furniza echipamentele, le va instala în locații și le va pune în funcțiune. Extinderea sistemului se va face prin furnizarea și instalarea a:

  • Încă 8 stații(terminale) inteligente, eficiente energetic prin panourile solare care le vor asigura necesarul de curent pentru funcționare. De la acest terminal utilizatorii pot închiria biciclete cu ajutorul unui card bancar, pot afla informații despre abonamentul pe care îl dețin și pot afla codul pentru deblocarea unei biciclete, după ce efectuează plata. De asemenea, pentru cei care nu au mai închiriat biciclete Sibiu Bike City, pe terminal se găsesc instrucțiuni pentru închiriere și utilizarea corectă, date de contact pentru echipa care administrează sistemul, precum și  o hartă interactivă cu trasee si poziționarea tuturor stațiilor Sibiu Bike City.

Cele 8 noi centre vor fi amplasate înzona industrială vest, în zona centrală și în zona Parcul Sub Arini – Calea Dumbrăvii, unde s-a înregistrat un număr mai mare de închirieri și, deci, o cerere ridicată. Locațiile exacte vor fi stabilite la o dată ulterioară, în urma unor verificări în teren împreună cu serviciul public care administrează sistemului și cu firma contractată, pentru a asigura îndeplinirea unei serii de factori, printre care se numără: proximitatea față de stațiile de autobuzpentru interconectarea cu transportul public; o expunere optimă la soare pentru panourile solare care alimentează terminalele; o integrare în spațiul public cât mai puțin invazivă; siguranța utilizatorilor.

  • 100 de biciclete prevăzute cu sistem de localizare și comunicații utilizând tehnologiile de GPS activ, care permite urmărirea lor în timp real prin sistemul informatic deja funcțional. Pentru andocarea acestor biciclete, contractantul va amenaja și dock-urile în care se staționează bicicletele atunci când nu sunt în uz și în care utilizatorii trebuie să returneze bicicletele după încheierea cursei.

Toate aceste elemente noi vor fi integrate în sistemul Sibiu Bike City existent și deja în uz.

Valoarea investiției se ridică la 2,47 de milioane de lei, din care 2,42 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, restul fiind asigurat din bugetul local de către Primăria Sibiu.

Reamintim: La finalul lunii aprilie 2022, Primăria Sibiu a deschissistemul Sibiu Bike City format din 49 de stații de închiriere amplasate în 44 de locații, dotate cu 540 de biciclete și 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități, împreună cu un program informatic care să gestioneze digital funcționarea sistemului. Închirierea bicicletelor se poate face atât prin intermediul terminalelor inteligente din stații, cât și prin aplicația PBSC, care se poate descărca gratuit din Google Play și AppStore. Din 29 aprilie 2022, când a fost lansat, bicicletele Sibiu Bike City au fost închiriate pentru peste 118.500 de călătorii efectuate în aproximativ 12 luni (sistemul nefuncționând în perioada sezonului rece, între 12 decembrie 2022 – 1 aprilie 2023).  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.