SIBIU – SIGURANȚA PARTICIPANȚIOR LA TRAFIC, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR RUTIERI

Zilnic, polițiștii rutieri acționează pe drumurile publice din județul Sibiu, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu preponderență pentru respectarea regimului legal de viteză și nu numai.

În această dimineață, în intervalul orar 06:30 – 09:30, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Sibiu au acționat cu efective mărite la ieșirea din municipiul Sibiu, în intersecția DN7H – Calea Șurii Mici.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au controlat 135 de autovehicule și au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, cu amenzi în valoare totală de 10.280 de lei. Dintre acestea, 62 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în patru situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile. 

Alte sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță (3 sancțiuni), pentru defecțiuni tehnice (3 sancțiuni)  iar 28 de sancțiuni pentru nerespectarea altor reguli rutiere.

Principalul scop al acestor acțiuni este acela de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile generate de nerespectarea regulilor de deplasare.

Statistic vorbind, în perioada ianuarie – iulie a acestui an, în județul Sibiu s-au produs 60 de accidente rutiere soldate cu decesul a 23 de persoane și rănirea gravă a altor 51 de persoane.

Cauzele principale care au generat aceste evenimente sunt viteza excesivă sau neadaptată, neacordarea de prioritate și indisciplina în trafic a pietonilor și bicicliștilor.

Din păcate, în județul Sibiu, în urmă cu o săptămână, s-au produs 3 accidente extrem de grave soldate cu decesul a 6 persoane. Nemaiaducând în discuție cauzele de producere a acestora, putem să învățăm, dragi conducători auto, din greșelile acestora!

Conduceți prudent, adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere, asigurați-vă foarte bine înainte de a pătrunde în intersecție și înainte de a efectua o depășire, măriți distanța dintre autovehicule și nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive dar nici în stare de oboseală.

Concentrați-vă la drum, câteva minute în plus sunt irelevante atunci când ajungi în siguranță la destinație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version