Sibiu – Sfârșit de săptămână în siguranță, alături de jandarmii sibieni

0
36

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie, pentru buna desfășurare a evenimentelor care vor avea loc pe raza județului și pentru a crea o atmosferă de siguranță în cadrul comunității, jandarmii sibieni continuă acțiunile specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice.

În acest sens, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pentru siguranța participanților și vor asigura măsurile de ordine publică la „Sibiu Sounds Festival”, „Zilele Recoltei/Târnava”, „Valahia Warriors Championship 2023”, „Poveste de toamnă/Cisnădie”, „Duathlon Challenge 2023”.

Le recomandăm tuturor participanților la evenimente să respecte indicaţiile organizatorilor/forțelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii, să aibă grijă de bunurile personale, iar în cazul în care se află într-o situație dificilă să solicite sprijinul jandarmilor.

Tot în acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani sibieni sunt alături de turiști în stațiunile Bâlea și Păltiniș, pregătiţi să acorde sprijin persoanelor aflate în dificultate în zona montană.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, le recomandăm turiștilor:

  • să se echipeze corespunzător zonei montane;
  • să nu se aventureze pe traseele turistice după lăsarea întunericului și fără echipamentul adecvat;
  • să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
  • să nu lase în urmă resturi menajere și să respecte prevederile legale în ceea ce privește activitatea de picnic;
  • totodată, pentru siguranța cetățenilor, este necesar ca atunci când întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni, motiv pentru care menționăm importanța conștientizării pericolului la care se pot expune prin astfel de acțiuni.

Jandarmii sibieni sunt permanent la datorie!
Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul forțelor de ordine aflate în dispozitiv sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.