Sibiu – Scutul Pădurii în nordul județului

0
123

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 21,00, un pădurar a sesizat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni cu privire la faptul că, în aceeași seară, persoane necunoscute au tăiat arbori și au sustras material lemnos din zona împădurită a localității Laslea.

Polițiștii care s-au deplasat în zona indicată au depistat cinci bărbați din Laslea în timp ce, cu ajutorul a trei căruțe, transportau material lemnos.

Din cercetările efectuate, s-a constatat că cei cinci bărbați ar fi tăiat ilegal 2 arbori din specia fag și ar fi sustras ulterior materialul lemnos cu intenția de a-l transporta la domicilii.

Față de bărbații în cauză, la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, s-au declanșat cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de materialul lemnos.

Cantitatea de 4,04 mc de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 17,15, pe strada Principală din localitatea Dârlos, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu, au depistat doi localnici în timp ce, cu ajutorul unei căruțe, transportau cantitatea de 1,28 mc material lemnos, din specia arțar, fără a deține documente legale în acest sens.

Polițiștii au constatat că cei doi bărbați ar fi sustras materialul lemnos din extravilanul localității Dârlos, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de material lemnos, acesta din urmă fiind confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Mediaș.

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 17,00, pe raza localității Biertan, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat cinci localnici în timp ce, cu ajutorul unui tractor agricol cu remorcă, transportau cantitatea de 2 mc de răchită.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbații ar fi tăiat și ar fi sustras materialul lemnos din extravilanul localității Biertan.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de materialul lemnos.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

De asemenea, polițiștii au confiscat două drujbe susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea faptei și au imobilizat tractorul și remorca în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni.

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 18,00, pe DJ 142B, Blăjel – Bazna, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au depistat trei bărbați, domiciliați în Bazna, Blăjel, respectiv Moșna, în timp ce, cu ajutorul unui vehicul cu tracțiune animală, transportau cantitatea de 2,41 mc material lemnos, din specia salcâm, fără a deține documente justificative.

Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat că cei trei ar fi sustras materialul din extravilanul localității Blăjel.

În cauză, la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, materialul lemnos fiind confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.