Sibiu – SCJU Sibiu a început procesul de medicalizare a pavilionului Neurologie

0
121

Veste bună pentru pacienți și personalul medical: așa cum am anunțat săptămâna trecută, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu începe procesul de medicalizare a clădirii“Neurologie”.

Astfel, dupăfinalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și echipare medicală, s-aurealizat procedurile pentru avizarea modificării de structurăde către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, precum și procesul de igienizare a spațiului. Ca urmare, clădirea va reintra progresiv în circuitul medical, în urma avizării noi structuri de către DSP Sibiu.

În cadrul pavilionului își vor desfășura activitatea Secția Clinică Neurologie, în spațiile de la parter, etajul I și etajul II și Secția Hematologie în spațiile amenajate la etajul III al clădirii. 

Procesul de medicalizare a pavilionului a început deja și se desfășoară etapizat, urmând ca acesta să se încheie pe parcursul săptămânii viitoare. În primă fază, se derulează mutarea cabinetelor, echipamentelor și a tuturor accesoriilor medicale și de mobilier ale Secției Clinice Neurologie,urmând ca pacienții să fie relocați în prima zi a săptămânii viitoare.

În ceea ce privește Secția Hematologie, relocarea echipamentelor și a pacienților va avea loc săptămâna viitoare, urmând să se încheie până la finalul acesteia.

Conform structurii temporare aprobate de DSP Sibiu, Secția Clinică Neurologie dispune de  54 de paturi pentru spitalizarea continuă. De asemenea, în același pavilion își desfășoară activitatea Compartimentul Terapie Intensivă Neurologie cu un total de 10 paturi iar Secția Hematologie dispune de un număr de 22 de paturi.

Date suplimentare:

Lucrările de reabilitare, modernizare și echipare medicală a clădirii situate pe strada Pompei Onofrei au fost gestionate de Consiliul Județean Sibiu, fiind finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Valoarea investiției s-a cifrat la  40,26 milioane lei, din care 561 mii lei a reprezentat contribuția Consiliului Județean Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.