Sibiu – Săli de lectură, redeschise pentru publicla Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

0
49

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu redeschide pentru publicdouă săli de lectură, în intervalul orar 9:00 – 17:00,de luni până vineri.Începând de astăzi, consultarea documentelor disponibile la sala de lectură se face în foaierul instituției, situat la parterul sediului nou (Str. George Barițiu, nr. 7).Documentele periodice sunt puse la dispoziția publicului interesat în sala de lectură de la etajul I al sediului vechi (Str. George Barițiu, nr. 5), din cadrul Compartimentului Publicații Periodice.

Suntem preocupați constantde păstrarea sănătății și siguranței utilizatorilor și angajaților bibliotecii. În acest sens,am întreprinsmăsurile necesare menite să sprijine activitatea de studiu și cercetare în bibliotecă, în condiții de siguranță: ●mesele pentru studiu suntdispuse la distanța recomandată, la fiecare masă fiind amplasat un singur scaun;●anunțurile privind respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii bolilor contagioasesunt expuse la loc vizibil;● la intrarea în instituție se face un triaj observațional (termoscanare noncontact);●se asigură igienizarea frecventă a suprafețelor șiobiectelor,aerisirea și curățenia periodică a spațiilor.

În cele două săli de lectură amenajate pentru public se vor respecta următoarele reguli de protecție:

  • accesul în interior este permis doar utilizatorilor care poartă corespunzător masca de protecție;
  • în vederea decontaminării încălțămintei, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant amplasat la intrare;
  • utilizatorii care doresc să consulte documente în regim de sală de lectură vor comunica solicitările personalului care deservește biroul de relații cu publicul;
  • înainte de a prelua documentele livrate de bibliotecari și de a se așeza la masa de studiu, utilizatorii își vor dezinfecta mâinile cu soluția pusă la dispoziție;
  • utilizatorii își vor păstra loculales în sala de lectură, pe tot parcursul perioadei de studiu și cercetare (maxim 2 ore);
  • la plecare, documentele consultate vor fi lăsate pe masa de studiu, acestea fiind preluate de bibliotecari în vederea rezervării sau a depozitării în spațiile de carantină;
  • în cazul în care numărul solicitărilor pentru studiu la sală depășește numărul locurilor disponibile în sala de lectură, se va limita accesul utilizatorilor și perioada de timp petrecută pentru o sesiune de studiu.

Accesulpubliculuirămâne restricționat în celelalte compartimente și pe terasele bibliotecii, operațiunile de împrumut și restituire a documentelor realizându-se doar la pupitrul de la intrare, în timpul programului de funcționare, atât în sediul central, cât și în filiale.

Utilizatorii înregistrați pot solicita sau rezerva documentele necesare telefonic (nr. tel. 0269 210 551, 0269 215 775) sau online (e-mail: bibliosuport@bjastrasibiu.ro).

În egală măsură, pentru a reduce expunerea utilizatorilor și a angajaților la eventuale pericole epidemiologice, recomandăm utilizatorilor să accesezeserviciile și resursele bibliotecii disponibile online: catalogul online de pe website-ul bibliotecii (www.bjastrasibiu.ro), platformele electronice Cloud Library și Biblioteca Digitală și paginile social media:

https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/, https://www.instagram.com/bjastrasibiu/

În funcție de evoluția contextului epidemiologic și de recomandările autorităților, vom transmite noi informări privind modul în care se vor desfășura activitățile cu publicul în bibliotecă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here