Sibiu – Punct de vedere al CJ cu privire la Filarmonică

0
104

În calitate de autoritate județeană care coordonează și finanțează activitatea a cinci instituții de cultură, între care și Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Județean Sibiu își exprimă dezacordul față de modul în care câțiva instrumentiști au înțeles să-și rezolve divergențele profesionale, aducându-le în atenția opiniei publice.

Pe data de 20 iulie ac, peste 2.000 de oameni au ales să participe la premiera spectacolului „Rigoletto”, rod al colaborării între trei instituții prestigioase de cultură: Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul de Balet Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu.

Așteptările pe care publicul le are  atât din partea organizatorilor, cât și al instituțiilor din spatele acestora, care le asigură finanțarea, sunt mari și îndreptățite.

Cu toate acestea, o mână de oameni a ales să ofere propriul „spectacol”, livrând în spațiul public, cu doar câteva ore înainte de începerea reprezentației, diferite teme de discuție ce țin de relația angajat – angajator.

O astfel de abordare este de neacceptat întrucât generează o imagine defavorabilă  întregii instituții, implicit și asupra angajaților de bună-credință, creând în același timp neîncredere în rândul partenerilor culturali cât și al finanțatorilor, fie ei instituții publice sau entități economice care aleg să sponsorizeze actul cultural.

De asemenea, publicul este pus în situația de a asista la un alt fel de spectacol, unul care nu are nicio legătură cu ceea ce artiștii Filarmonicii de Stat Sibiu ar trebui să livreze.

Situația generată de acea mână de oameni a fost depășită doar prin implicarea conducerilor Filarmonicii de Stat Sibiu și a Teatrului de Balet Sibiu, dar și prin sprijinul celorlalți artiști, care înțeleg că actul cultural este adresat comunității din care fac parte și că toate soluțiile se găsesc cu bună-credință și profesionalism.

Solicităm  conducerii  Filarmonicii de Stat să ia măsurile care se impun  pentru a rezolva cu decență eventualele dispute, fără a pune întreaga comunitate locală și  invitații în fața unor momente jenante, în totală contradicție cu munca serioasă și reputația atâtor profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.