Sibiu – Program special la Teatrul „Gong” din Sibiu

0
114

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu suplimentează programul de spectacole al lunii martie, cu o nouă reprezentație pentru spectacolul – concert „Vaca Rosalinda”. Cea de-a treia reprezentație programată în acest weekend va avea loc duminică, 26 martie, de la ora 11:00. Toate biletele pentru reprezentațiile programate inițial în data de 25 martie, de la orele 11:00 și 18:00, au fost epuizate.

„Aceasta e o săptămână specială pentru noi. În fiecare an, în 20 martie sărbătorim Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, prin intermediul ASSITEJ International. Mâine, aniversăm Ziua Internațională a Teatrului pentru Păpuși, care coincide și cu Ziua Mondială a Poeziei, sărbătorită anual în data de 21 martie. Vom încheia acest șir de evenimente marcând Ziua Mondială a Teatrului, în data de 27 martie, cu o premieră pentru copii. Păpușarii prin jocul lor (în narațiunea scenică) inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseții și armoniei, se luptă pentru o lume mai bună și mult mai umană. Suntem mândri să avem la Sibiu acest grup de artiști, aș îndrăzni să îi numesc o specie pe cale de dispariție, și să aducem totodată noi forme de teatru pentru publicul tânăr, racordate la realitatea din jurul nostru în anticiparea unui mâine plin de turbulențe, dar cu speranță spre mai bine.”, a adăugat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Antrenant și muzical, spectacolul de la Sibiu este o joacă hazlie ce se construiește ca o călătorie în lumea animalelor și o pledoarie pentru respect și acceptare. Rosalinda este o vacă specială și încântătoare, dar foarte enervantă prin atitudinea sa critică și exasperantă. Viața la fermă devine insuportabilă, iar țăranul decide să își trimită vaca departe de casă. Doar că liniștea acestora este din nou tulburată după ce în ogradă apar animale sălbatice ce au fugit să se ascundă de Vaca Rosalinda trimisă cu trenul în Africa. În încercarea de a-și reconstrui locul pașnic, fiecare animal își cântă povestea într-o înlănțuire ce va face deliciul publicului, indiferent de vârstă. Spectacolul creat de actorii Eliza Păuna, Claudiu Fălămaș, Raluca Răduca, Paul Bondane și Anton Balint are la bază un text original al dramaturgului german Andri Beyeler (Die Kuh Rosemarie). Actorii Teatrului „Gong” au creat un adevărat laborator muzical, experimentând narațiuni performative pline de energie. Aceștia cântă la chitară, cajon, clapă, tobe, trompetă, djembe, fluier, tamburină, drâmbă, maracas, clopote tubulare și cabasa, conturând un spectacol inventiv și eclectic. „Vaca Rosalinda – o fabulă muzicală” are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Pe lângă mesajele video de pe contul de Facebook al Teatrului, cei mici vor putea descoperi culisele teatrului într-o serie de ateliere de creație, atât în română, cât și în germană, după cum urmează:

marți, 21 martie, ora 18:00

miercuri, 22 martie, ora 18:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Sala Studio

Atelier de Creație „Piticii pricepuți” – Ziua Teatrului de Păpuşi. Păpușa de mână

Coordonator Claudia Benchea

durata: 60 min.

joi, 23 martie, ora 18:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Sala Studio

Kreativ Workshop „Flinke Finger” – Frühlingsdekoration

Atelierul de creație „Flinke Finger” – Decor de primăvară

Coordonator Sandi Rusu-Costea

durata: 90 min.

sâmbătă, 25 martie, orele 10:00 și 12:00

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Sala Studio

Atelier pentru miniArtiști – Ziua Mondială a Teatrului – PICTURĂ PE ȘEVALET

Coordonator Alexandra Stoica

durata: 60 min.

Accesul publicului la reprezentațiile de la Sibiu se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online, prin teatrulgong.ro. Pentru mai multe detalii despre program sau condițiile de acces, vă rugăm să accesați teatrulgong.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.