Sibiu – Primăria Sibiu alocă fonduri suplimentare unităților de învățământ pentru măsuri speciale în contextul pandemiei de coronavirus

0
126

Consiliul Local Sibiu a fost convocat în ședință extraordinară vineri, 4 septembrie în vederea aprobării de fonduri suplimentare unităților de învățământ pentru ca acestea să cumpere echipamente și materiale de protecție necesare începerii anului școlar în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus.

“Am inițiat acest proiect în regim de urgență, având în vedere că achizițiile centralizate desfășurate de Guvern nu au putut fi finalizate la timp.Vom asigura noi unităților de învățământ finanțarea suplimentară necesară, în principal pentru a cumpăra tablete pentru elevi în vederea desfășurăriicursurilor online, echipamente medicale de protecție și pentru separatoare între bănci. În total alocăm unităților de învățământ 16,9 milioane de lei în plus pentru începerea anului școlar în siguranță, în condițiile dificile prezente. O bună parte din aceste cheltuieli sperăm să le recuperăm pentru că vom depune proiecte pentru decontarea din fonduri europene, disponibile prin Programul Operațional Competitivitate și Programul Operațional Infrastructura Mare pentru lupta anti-COVID.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Din aceste fonduri se vor achiziționa:

  • 4.500 de tablete pentru elevii care nu dispun de astfel de mijloacele pentru a participa la orele online, numărul fiind stabilit în baza situațiilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean.
  • Echipamente de protecție medicală: măști, mănuși, viziere, dezinfectant pentru mâini și suprafețe, combinezoane, dozatoare pentru dezinfectanți și lămpi UV
  • Separatoare pentru bănci, în cazul sălilor de clasă unde nu se poate asigura distanța de 1 metru între elevi
  • Lucrări de reparații, achiziția de obiecte sanitare și plata închirierii containerelor pentru școala I. L. Caragiale, reprezentând spații suplimentare în care își vor desfășura activitatea câteva clase ale acestei unități.

Odată alocate aceste fonduri, managementul unităților de învățământ va face individual achizițiile, cu sprijinul serviciului abilitat din cadrul Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.