Sibiu – Prezenţi la datorie

0
141

Jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal disputat în „Finala Cupei României”
SEPSI OSK – FC UNIVERSITATEA CLUJ

Jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la partida de fotbal desfășurată cu ocazia Finalei Cupei României la Fotbal, dintre echipele Sepsi OSK și FC U Cluj, miercuri 24.05.2023, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Partida de fotbal se va desfășura începând cu ora 20:30, iar accesul în incinta arenei sportive va fi permis începând cu ora 18:30.
Precizăm faptul că în aceeași zi, vom asigura măsurile de ordine publică, începând cu ora 14:00, pe aceeași arenă sportivă la partida desfășurată în  „Finala Cupei de Tineret”, dintre echipele Farul Constanța și FCSB, accesul în arenă având loc începând cu ora 12:00.

Forțele de ordine vor acționa pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul Municipiului Sibiu, în zona apropiată și imediată a arenei sportive,  pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.

În ziua desfășurării partidei, vor fi organizate puncte de prefiltrare în apropierea porților de acces, care au rol de a fluidiza accesul în incinta arenei sportive, ocazie cu care rugăm participanții să respecte regulile stabilite de organizator.

Reamintim câteva dintre obligațiile, care le revin spectatorilor, conform Legii nr. 4/ 2008-privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive:

  • sã nu refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine;
  • sã nu introducã în arena sportivã inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;
  • să nu săvârşeascã fapte, acte sau gesturi obscene, sã nu profereze și să nu scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora;
  • sã nu escaladeze gardurile care delimiteazã spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
  • sã nu provoace și sã nu participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, dupã caz, a arenei sportive;
  • sã nu îşi ascundã faţa cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea.

Facem precizarea că jandarmii vor colabora cu celelalte instituții competente, în vederea identificării și aplicării măsurilor legale împotriva persoanelor care vor manifesta un comportament contrar legii.

Subliniem faptul că forțele de ordine au o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.