joi, decembrie 2, 2021
AcasăLOCALSIBIU - PRECIZĂRI PENTRU APLICAREA UNITARĂ A PREVEDERILOR LEGALE CU PRIVIRE LA...

SIBIU – PRECIZĂRI PENTRU APLICAREA UNITARĂ A PREVEDERILOR LEGALE CU PRIVIRE LA INSTITUIREA MĂSURII CARANTINEI APLICABILĂ PERSOANELOR CARE SOSESC DIN ZONELE DE RISC

spot_img

Aprobarea criteriilor pe baza cărora se stabilește încadrarea în zone de risc epidemiologic a țărilor/teritoriilor, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România s-a făcut prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 2021, în conformitate cu prevederile art. 4, art. 7 și art. 11 din Legea nr. 136/2020.

În aceste sens, exceptarea de la măsura carantinei se aplică tuturor persoanelor vaccinate indiferent de încadrarea țării în zonele de risc epidemiologic, te tipul de vaccin utilizat pentru imunizare și de modalitatea în care este dovedită vaccinarea.

Vaccinul utilizat pentru imunizare trebuie să fie autorizat de autoritatea națională de sănătate din statul unde a avut loc imunizarea, iar modalitatea de dovedire a vaccinării se face prin certificat digital sau document emis de unitatea sanitară care l-a administrat din România sau din afara țării și prezentat în limba țării unde a fost administrat vaccinul și în limba engleză.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa