SIBIU – POLIŢIŞTII SIBIENI SUNT LA DATORIE, PENTRU UN SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SIGURANȚĂ

0
135

Dat fiind faptul că traversăm o perioadă de relaxare  a restricțiilor impuse și în care valorile de trafic sunt mai ridicate datorită vacanțelor sau concediilor, în perioada 09 – 11 iulie, polițiștii sibieni vor intensifica acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine publică, precum și pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii vor acționa pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității stradale, precum și adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

În acțiuni vor fi angrenate efective din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi, substanțe periculoase, acțiuni speciale, fiind cooptate efective din cadrul B.J.P.T. Sibiu, I.J.J. Sibiu, I.S.C.T.R., D.S.V.S.A. Sibiu, I.T.M. Sibiu și alte structuri cu atribuții în domeniu.

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naţionale și judeţene, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, și triaje de cale ferată.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE,

PENTRU LINIŞTEA ŞI SIGURANŢA DUMNEAVOASTRĂ:

– Respectați măsurile de distanțare socială valabile în starea de alertă și prevederile legale cu privire la portul măștii sanitare;

– Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții, întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.

– Când plecați de acasă, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.