Sibiu – Planul de măsuri pentru prevenirea și controlul Pestei Porcine Africane pe raza județului Sibiu, actualizat

0
120

În contextul situației epidemiologice ca urmare a confirmării recente a unor focare succesive de Pestă Porcină Africană la porcii domestici, grupate, de regulă, în aceleași UAT-uri, de pe teritoriul României, vă informăm că astăzi, 08.08.2023, ora 10:00 a avut loc ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu în cadrul căreia s-a emis Decizia nr. 3 din 8 august 2023 privind aprobarea Planului de măsuri pentru prevenirea și controlul Pestei Porcine Africane pe raza județului Sibiu, actualizatîn conformitate cu prevederile notei de serviciu A.N.S.V.S.A. NR.26422(8986)/19.07.2023 precum și a prevederilor Ordinului nr. 23/717/2023 pentru aprobarea Procedurii de incinerare și/sau îngroparea la fața locului a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman în cazul unei epizootii care implică o boală cu declarare obligatorie.

În cadrul ședinței s-au prezentat și discutat actualizările aduse Planului de măsuri pentru controlul bolii Pestă Porcină Africană și anume principalele măsuri dispuse în cazul apariției unor focare precum și atribuțiile fiecărei instituții abilitate.

De asemenea, un aspect important al prezentului Plan de măsuri pentru prevenirea și controlul Pestei Porcine îl reprezintă întocmirea, prelucrarea și aprobarea Planului  de urgenţă pentru Intervenţia în focarele de pestă porcină africană de către UAT-urile din județul Sibiu.

Menționăm că în prezent la nivelul județului Sibiu nu este activ niciun focar de PPA.

Textul complet al Planului de măsuri pentru prevenirea și controlul Pestei Porcine Africane se regăsește pe site-ul Instituției Prefectului Județul Sibiuhttps://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/centrul-local-de-combatere-a-bolilor-animale/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.