joi, decembrie 2, 2021
AcasăLOCALSIBIU - Pestă porcină în localitatea Hamba

SIBIU – Pestă porcină în localitatea Hamba

spot_img

Vă informăm că în data de 09.07.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcine Africană în localitatea Hamba, județul Sibiu ( ca urmare a sesizării medicului veterinar cu privire la faptul că un număr de 3 suine nu aveau o stare de sănătate bună.) Au fost prelevate probe în vederea testării, iar rezultatele au fost pozitive pentru pestă porcină. Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri a fost adoptată decizia nr 19/2021.

Pentru focarul identificat în localitatea Hamba s-au stabilit următoarele:

Începând cu data de 08.07.2021 se stabilește o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Hamba cu o rază de 3 km, incluzând localitățile : HAMBA și ȘURA MARE.
Începând cu data de 08.07.2021 se stabilește o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea Hamba , cu o rază de 10 km, ( cuprinde și zona de protecție) incluzând localitățile : SIBIU, BUNGARD, SLIMNIC, DAIA, NOU și ROȘIA din județul Sibiu.

S-a recurs la uciderea celor 3 suine din exploatație prin metoda “ucidere prin asomare cu pistol cu glonț captiv și decerebrare prin spinalizare”. În cazul acestui focar nu s-a efectuat evaluarea animalelor datorită faptului că acestea au fost introduse în exploatație fără documente sanitar veterinare, motiv pentru care proprietarul exploatației a fost sancționat, conform prevederilor legale.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa