Sibiu/Persoane condamnate definitiv pentru dare de mită

0
13

În cursul lunii iunie 2024, Tribunalul Sibiu a admis acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate în două cauze având ca obiect săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în care agenții de poliție au sesizat lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în momentul în care li s-au promis sume de bani cu titlu de mită:

I.La data de 20.06.2024, instanța a condamnat un inculpat la pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și și a dispus confiscarea specială a sumei de 400 de lei ridicată cu ocazia constatării în flagrant a infracțiunii.

În fapt, la data de 09.07.2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană în vârstă de 26 de ani, care a promis suma de 500 de lei cu titlu de mită unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, în scopul de a nu dispune măsurile legale, ca urmare a constatării unei contravenții la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Promisiunea a fost înregistrată de către agentul de poliție cu aparatura tip body-cam aflată în dotare, iar ulterior acesta a sesizat fapta lucrătorilor D.G.A. – S.J.A. Sibiu, care s-au deplasat la fața locului și au procedat la constatarea flagrantului.

            II. La data de 21.06.2024, instanța a condamnat un inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și a dispus confiscarea specială a sumei de 800 de lei oferită cu titlu de mită.

În fapt, la data de 24.04.2024, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au realizat o activitate de prindere în flagrant a unei persoane care a remis suma de 800 de lei cu titlu de mită unui ofițer de poliție în scopul de a îi facilita promovarea probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere.

            Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S. – Brigada de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Menționăm faptul că, în ziua anterioară acțiunii de prindere în flagrant, ofițerii de prevenire ai DGA – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au organizat o acțiune de educație anticorupție cu candidații la examenul de obținere a permisului de conducere, dar și cu personal din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu, context în care au fost discutate consecințele implicării în fapte de corupție și necesitatea comportamentul integru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.