SIBIU – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui minor în vârstă de 17 ani din Mediaş, jud. Sibiu pentru săvârşirea infracţiunii de omor

0
148

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 15.12.2022 procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui minor în vârstă de 17 ani din Mediaş, jud. Sibiu pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă următoarele:

În data de 06.12.2022 inculpatul, care locuia împreună cu mătușa sa nevăzătoare, în vârstă de 35 de ani, într-un apartament situat în mun. Mediaș, a luat hotărârea de a o omorî pentru a-i putea fura banii. În jurul orelor 2200, 2300 a înjunghiat-o pe aceasta cu un cuțit în zona gâtului în timp ce dormea şi i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu un obiect din fier, urmare a loviturilor primite victima decedând. Imediat după aplicarea loviturilor inculpatul a întreținut cu victima decedată un raport sexual normal. A sustras apoi banii pe care victima îi deţinea şi tototdată, în zilele următoare a folosit fără drept cardul bancar al acesteia.

 Tatăl inculpatului a fost cel care a descoperit fapta după aproximativ o săptămână de la săvârşirea ei şi a anunţat organele de poliţie.

Prin ordonanţa procurorului din data de 15.12.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile de omor calificat prevăzută de art. 189 alin 1 lit d CP cu aplicarea art. 199 alin 1 CP, art. 77 lit e și art 113 alin 3 CP, furt prevăzută de art. 228 alin 1 CP, profanare de cadavre prevăzută de art. 383 alin 1 CP, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, prevăzută de art. 250 CP și acces ilegal la un sistem informatic, prevăzută de art. 360 alin 1 CP.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu va sesiza judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei mun. Mediaş – Biroul Criminalistic şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu.

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.