SIBIU – Noul sediu al STS Sibiu a fost binecuvântat de Mitropolitul Laurenţiu

0
148

Noul Centru de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) din Sibiu a fost binecuvântat marţi de Mitropolitul Laurenţiu.

Mitropolitul Ardealului a binecuvântat clădirea noului sediu STS Sibiu şi a rostit un cuvânt de binecuvântare pentru personalul instituţiei.

„Centrul dispune de un Data Center construit conform specificațiilor internaționale de nivel TIER III și este dotat cu echipamente IT&C și tehnologii de ultimă generație, echipamente UPS și de climatizare, săli de comunicații, fiind unul dintre cele mai moderne din țară. Infrastructura acestuia va permite implementarea unor soluții integrate de Cloud Computing, pentru a eficientiza utilizarea echipamentelor IT&C la nivelul administrației publice și pentru a facilita interoperabilitatea între bazele de date ale statului”.

„În noul sediu de la Sibiu va funcționa un centru regional de instruire 112 în care operatorii STS și dispecerii din structurile de Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont vor urma cursuri de pregătire pentru a se familiariza cu noile funcționalități ale aplicației informatice care va fi implementată în cadrul proiectului de modernizare, prin fonduri externe, a Serviciului de urgență 112”, se menţionează într-un comunicat al STS.

SURSA – BASILICA.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.