luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALSibiu - Neconformităţi constatate de inspectorii de muncă în cadrul ultimelor controale...

Sibiu – Neconformităţi constatate de inspectorii de muncă în cadrul ultimelor controale efectuate

În perioadă 12-18.09.2020, I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 70 de controale ce au vizat verificarea modului în care se respectă măsurile de reducere a riscului de contaminare cu SARS-COV-2, fiind constatate 23 de deficienţe constând în: neefectuarea triajului epidemiologic, lipsa dispenserelor cu dezinfectanţi, neasigurarea igienizării mijloacelor de transport persoane etc.

Aceste neconformităţi au fost sancţionate cu 22 de avertismente şi o amendă în valoare de 1000 lei.

În cadrul acestor controale au fost verificate şi o serie de alte aspecte referitoare la aplicarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind constatate 35 de deficienţe referitoare la: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neacordarea drepturilor salariale, nestabilirea programului de lucru pentru contractele individuale de muncă cu timp parţial, neasigurarea echipamentului individual de protecţie pentru lucrul la înălţime, instruire necorespunzătoare, lipsa semnalizării de securitate la locul de muncă etc.

Abaterile de la prevederile legale au fost sancţionate cu 30 de avertismente şi 5 amenzi în valoare totală de 111.000 lei fiind depistate 5 persoane care prestau muncă nedeclarată şi sistată activitatea la un loc de muncă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa