Sibiu – Misiunile și rezultatele jandarmilor sibieni în perioada 24 aprilie-1 mai, pentru siguranța cetățenilor

0
152

Pentru siguranța comunității, în perioada 24 aprilie – 1 mai, jandarmii sibieni au desfășurat activități preventive, misiuni de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice, misiuni de asigurare a pazei obiectivelor și a transporturilor cu caracter special.
Echipaje de jandarmerie au acționat pe raza județului Sibiu și în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma misiunilor desfășurate, jandarmii sibieni au legitimat peste 160 de persoane și, în pofida măsurilor proactive, au fost constatate 40 de contravenții, pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 6000 de lei și 21 avertismente scrise.

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Ordonanței de Urgenţă nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul și acvacultura.
De asemenea, în zona montană au fost aplicate avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Totodată, sâmbătă 29 aprilie, la meciul de fotbal disputat între echipele AFC Inter și ACS Mediaș, trei persoane din galeria echipei ACS Mediaș au folosit materiale pirotehnice în incinta stadionului.
În acest context, jandarmii au condus persoanele la sediul Jandarmeriei Sibiu pentru clarificarea situației și au sesizat Poliția Sibiu cu privire la aspectele constatate.
Pe parcursul desfășurării meciului, o persoană a fost surprinsă în incinta stadionului consumând băuturi alcoolice, drept pentru care a fost sancționată contravențional, inclusiv cu aplicarea măsurii interdicției participării la manifestările sportive timp de 6 luni.

Jandarmii sibieni sunt permanent la datorie, pentru siguranța cetățenilor!
Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați-le ajutorul în mod direct sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.