SIBIU – METODA „ACCIDENTUL”  FACE  O NOUĂ VICTIMĂ

0
161

Polițiștii sibieni atrag din nou atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident grav și ar avea nevoie de bani fie pentru intervenții medicale de urgență, fie pentru rezolvarea situației juridice.

Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor. Tocmai de aceea, vă recomandăm să le explicați părinților despre această metodă și să îi rugați ca la orice apel de acest gen să nu intre în panică, să nu intre în jocul de rol pe care îl fac acești infractori, să închidă telefonul și să vă sune pe dumneavoastră.

Folosind această metodă, o femeie din Sibiu a fost prejudiciată de aproximativ 30.000 de lei și 3.200 de euro. Victima, o femeie în vârstă de 73 de ani, a relatat că la data de 20 decembrie a.c., în jurul orei 12:00, a fost apelată pe telefonul fix de un bărbat care a pretins că este fiul său și care, sub pretextul că a suferit un accident la coloana vertebrală după ce a căzut pe gheață, i-a cerut 15.000 euro necesari unei intervenții chirurgicale de urgență. „Fiul său” i-a cerut să verifice câți bani are în casă și a insistat ca femeia să nu închidă telefonul pentru a rămâne permanent în contact. După ce victima i-a spus ca deține 30.000 de lei si 3.200 de euro, a rugat-o să pună banii într-un plic și să aștepte acasă pentru că un medic va ridica imediat banii. În tot acest timp, femeia a rămas la telefon, la cererea celui pe care îl credea a fi fiul ei, cerându-i în mod expres să nu închisă telefonul sau să apeleze pe altcineva.

La scurt timp, la locuinței femeii s-a prezentat o persoană de sex masculin, prezentându-se ca fiind „medicul”, căreia aceasta i-a înmânat plicul cu bani.

Ulterior, femeia și-a apelat fiul și și-a dat seama de înșelăciune, sesizând Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu.

În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.