SIBIU – Meteorologii au actualizat prognoza meteo și au instituit un nou COD PORTOCALIU de furtună pentru județul Sibiu, până mâine dimineață la ora 03.00.

0
82

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

De asemenea, județul Sibiu se află sub incidența unui Cod Portocaliu hidrologic pe Râul Cibin până mâine, 21.07.2021, ora 21:00, și vizează scurgeri importante pe versanți, viituri rapide și posibile inundații.

🧑‍🚒Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii sibieni sunt la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

✅ ISU Sibiu a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

⭕ Totodată, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Până în momentul de față la nivelul județului Sibiu nu au fost înregistrate evenimente negative ca urmare a fenomenelor meteorologice prognozate.

ℹ️ Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.

FURTUNĂ: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

TORNADĂ: https://fiipregatit.ro/ghid/tornada/

INUNDAȚII:
https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.