SIBIU – Lămuriri despre persoana găsită căzută pe stradă în Şelimbăr

0
149

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 20.11.2022, organele de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Şelimbăr au fost sesizate prin apel 112 de către un angajat din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, cu privire la faptul că în timp ce patrula pe str. Andrei Şaguna din loc. Răşinari, a depistat o persoană necunoscută, căzută pe stradă, care prezenta urme de violenţă.

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

     În dimineaţa zilei de20.11.2022, trei persoane de sex masculin, în vârstă de 25 ani, 20 ani şi 43 ani, născuţi şi domiciliaţi în judeţul Sibiu au agresat persoana vătămată, persoană de sex masculin în vârstă de 31 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu,  aplicându-i lovituri care i-au produs leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă. În urma leziunilor traumatice suferite, viaţa sus-numitului a fost pusă în primejdie.

Prin ordonanţa din 21.11.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de cei trei agresori pentru comiterea infracțiunii tentativă de omor.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 21.11.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei suspecţi, iar prin ordonanţa din 22.11.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia pentru infracţiunea de tentativă de omor.

La data de 22.11.2022, ca urmare a propunerii de arestare preventivă formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Acţiuni Speciale şi IGPR – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.